Frakin pukeminen

Frakki on miesten puvuista arvokkain. Frakin voi korvata tummalla puvulla, mutta ei koskaan smokilla.

Paita on valkoinen ja siinä on frakkikaulus sekä pikee-etu. Paitaan kuuluvat irtonaiset helmiäisnapit. Hihansuussa on pikeekalvosin, joka kiinnitetään kultaisilla kalvosinnapeilla. Hihansuun tulee näkyä frakin hihan alta noin 1-1,5 cm. Varmista oikea pituus hihastimella.

Solmuke on valkoinen. Se voi olla valmiiksi solmittu tai itse solmittava. Paidan kauluksessa olevat siivekkeet asetetaan aina solmukkeen taakse.

Liivi on yleensä valkoinen. Poikkeuksena akateemiset tilaisuudet ja hautajaiset, joissa liivi on musta. Liivin napit ovat myös helmiäistä. Liivin kulmien tulee näkyä frakin alta. Varo kuitenkin niiden näkymistä liikaa.

Taskuliina on valkoinen ja puuvillaa. Se taitetaan suoraksi ja sen tulee näkyä taskun suusta noin sentin kapeana viiruna.

Älä käytä rannekelloa frakin kanssa. Taskukello kultaisilla vitjoilla sallitaan (tai rannekello jossa myös ranneke on kultainen).

Varmista housujen istuvuus valkeilla olkaimilla. Frakin kanssa ei käytetä vyötä.

Sukkien tulee olla mustat ja pitkävartiset juhlasukat.

Kengät ovat mustat, kiiltonahkaiset ja solmittavat.

Kun lähdet frakissa juhliin, sopiva päällysvaate on tumma frakin liepeet peittävä takki tai viitta.

Kaulaliina on valkoinen ja silkkiä.

Hansikkaat ovat valkoiset.

Kun sinun edellytetään pukeutuvan frakkiin, kutsussa lukee esim. Frakki, Juhlapuku, White Tie, Evening Dress tai Tenue de soiree.

Jos olet epävarma pukeutumiskoodista, voit hyvin tarkistaa asian kutsun lähettäjältä.

Katso kuvia frakkipukeutumisesta.